قهوه سازها

قهوه ساز V60 چیست و دم کردن قهوه با آن چگونه است؟

قهوه ساز v60 چیست قهوه آبان

تاریخچه

نامش  از زاویه۶۰درجه‌ی مخروطی آن است. مخترع آن، شرکت هاریو بود که در سال ۱۹۲۱ در ژاپن تاسیس شد و این قهوه ساز را در دهه ۱۹۵۰ اختراع کرد. قبل از اختراع V60، این شرکت قهوه سازدمی شیشه ای تولید می‌کرد. نمونه های اولیه قهوه ساز دمی در دهه ۱۹۵۰ و در طول افزایش تقاضا برای دستگاه های قهوه ساز دمی فیلتر دار خانگی جهت قهوه دمی آغاز گردید و این قهوه ساز در دهه ۱۹۸۰ برای فروش تجاری در انواع مختلف عرضه گردید. در سال ۲۰۰۴ قهوه ساز با این شکل جدید امروزی و فیلتر های کاغذی شیار دار که فیلتر کاغذی قهوه را از بدنه قهوه ساز جدا میکند و یک سوراخ بزرگتر از زیر فیلتر قهوه برای قهوه ساز ایجاد شد. این دو ویژگی باعث ایجاد جریان بهتر در قهوه ساز و صافی بیشتر قهوه در فنجان میشود.

خرید قهوه از فروشگاه آنلاین قهوه آبان

قهوه ساز V60 چیست؟

V60 یک قهوه ساز دمی است که با تکنیک ریختن آب از بالا روی قهوه آسیاب شده انجام می‌شود و به این معناست که جاذبه باعث می‌شود آب جوش از قهوه گذشته و با عبور از فیلتر قهوه به مخزن پایینی قهوه دم شده برسد و به شما یک قهوه دم شده شگفت انگیز بدهد. در این قهوه ساز دمی فیلتر کاغذی قهوه کمی نازک تر ار فیلتر کاغذی قهوه کمکس می‌باشد و سطح تماس بیشتری از فیلتر کاغذی قهوه کمکس با قهوه دارد که این به دلیل شیارهای روی فیلتر قهوه است. این قهوه ساز باعث می‌شود قهوه به خوبی عصاره گیری شود.

ویژگی های دم کردن قهوه

قهوه دمی V60 به متغیر های متعددی واکنش نشان می‌دهد و سه دلیل بر طراحی خاص این قهوه ساز دمی وجود دارد.

  1. شکل مخروطی و زاویه ۶۰ درجه این قهوه ساز دمی که اجازه می‌دهد آب به مرکز قهوه جریان پیدا کند و زمان تماس آب با قهوه افزایش پیدا کند.
  2. سرعت جریان آب تغییر و طعم نهفته قهوه استخراج می‌شود.
  3. شیار ها ی مارپیچی فیلتر قهوه اجازه می‌دهند هوای داخل پودر قهوه خارج شوند و در نتیجه انبساط تفاله پودر قهوه را به حد اکثر می‌رسد.

آسیاب و تاثیر آن بر طعم و عطر قهوه

قهوه آسیاب شده برای دم کردن قهوه V60 باید به طور قهوه یکنواخت باشد. برای آسیاب قهوه ساز دمی V60 باید دان قهوه را طوری آسیاب کنیم که قهوه حدود ۳ دقیقه طول بکشد که دم بکشد. اگر دم کردن قهوه بیشتر از این طول کشید برای دفعه بعد آسیاب قهوه را ریز تر در نظر میگیریم. و اگر دم کردن قهوه کمتر از این طول کشید برای دفعه بعد آسیاب قهوه را درشت تر در نظر میگیریم.

اندازه آسیاب قهوه می‌تواند روی طعم و عطر قهوه اثر بگذارد. اگر اندازه آسیاب قهوه ریز باشد، آب به راحتی از قهوه نمی‌گذرد و قهوه خفه می‌شود.

دم کردن با قهوه ساز v60

  1. ۳۰۰ میلی لیتر آب جوش جهت دم کردن
  2. ۱۸ گرم دان قهوه را آسیاب نمایید. آسیاب قهوه باید با اندازه مناسب باشد.
  3. فیلتر کاغذی را داخل قیف مخروطی قرار دهید.
  4. مقداری آب را روی کاغذ بریزید.
  5. قهوه را داخل فیلتر بریزید.
  6. قهوه را مسطح نمایید تا آب به همه جای آن برسد.
  7. آب را روی قهوه بریزید و تا ۳۰ بشمرید. (اگر به آرامی آب را روی قهوه بریزید تقریبا دو برابر وزن قهوه باید آب بریزید)
  8. از ثانیه ۳۰ تا ۶۰ حباب‌های آب روی قهوه را تماشا کنید.
  9. بقیه آب را روی قهوه بریزید تا به عدد ۱۸۰ برسید و باید همزمان که به این عدد رسیدید آب جوشی که روی قهوه میریزید هم به پایان برسد. تا بهترین حالت دم کردن قهوه را داشته باشیم.

پس از چند ثانیه انتظار قهوه شما دم کشیده و آماده در مخزن پایینی قهوه ساز V60 آماده است. نوش جان.

ویدیو آموزشی دم کردن قهوه با قهوه ساز V60 در اینستاگرام قهوه آبان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *