قهوه

خواص قهوه چیست و ۳۰ خاصیت-فواید و ضرر برای سلامتی

خواص فواید و عوارض قهوه برای سلامتی زنان و مردان-قهوه چیست-کافئین چیست

قهوه چیست

قهوه از میوه ای به نام گیلاس قهوه است؛ که روی درخت Coffea رشد می کند. انواع مختلفی از گیاهان قهوه وجود دارد. قهوه خواص زیادی دارد و بسیار برای سلامتی مفید است. اما مصرف نا به جا و بی رویه آن میتواند عوارض و ضررهایی به همراه داشته باشد.

در میوه ها، برگ ها و دانه های قهوه به طور طبیعی کافئین یافت میشود. کافئین محرکی است که بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارد و می تواند واکنش های متفاوت در افراد ایجاد کند.

در ادامه به خاصیت ها، فواید، عوارض و ضررهای قهوه و کافئین خواهیم پرداخت.

قهوه ۱۰۰ درصد عربیکا

انواع قهوه از نظر نژاد

دو نوع نژاد اصلی قهوه وجود دارد، عربیکا و روبوستا. عربیکا از اتیوپی سرچشمه می گیرد و قهوه ای ملایم و خوش طعم تولید می کند. این محبوب ترین نوع در سراسر جهان است. با این حال، رشد آن گران است زیرا گیاه عربیکا به محیط حساس است و به سایه، رطوبت و دمای ثابت بین ۶۰ تا ۷۵ درجه فارنهایت نیاز دارد.

رشد گیاه قهوه روبوستا مقرون به صرفه تر است زیرا در برابر بیماری مقاوم است و در دمایی بین ۶۵ تا ۹۷ درجه فارنهایت زنده می ماند. همچنین می تواند تغییرات آب و هوایی سخت مانند تغییرات بارندگی و نور شدید خورشید را تحمل کند.

یک فنجان قهوه چند کالری دارد

یک فنجان قهوه (۸ انس) ساده “سیاه” یک نوشیدنی بسیار کم کالری است و فقط حاوی ۲ کالری است! با این حال، افزودن شکر، خامه و شیر می‌تواند به شدت میزان کالری را افزایش دهد.

کافئین چیست

نام شیمیایی پودر سفید تلخ معروف به کافئین، تری متیل گزانتین است. کافئین در نوشیدنی‌هایی مانند قهوه، چای و نوشابه موجود است و به سرعت در روده جذب شده و در مولکول‌های آب و چربی بدن حل می‌شود.

چقدر زمان میبرد کافئین در بدن جذب شود

کافئین در حدود ۴۵ دقیقه پس از مصرف جذب می شود و بین ۱۵ دقیقه تا ۲ ساعت در خون به اوج خود می رسد.

یک فنجان قهوه چقدر کافئین دارد

  • ۱ فنجان یا ۸ اونس قهوه دم کرده-دمی حاوی حدود ۹۵ میلی گرم کافئین است.
  • همین مقدار قهوه فوری حاوی حدود ۶۰ میلی گرم کافئین است
  • برای قهوه بدون کافئین-دیکف حاوی حدود ۴ میلی گرم کافئین است.
  • ۱ شات یا ۱.۵ اونس قهوه اسپرسو حاوی حدود ۶۵ میلی گرم کافئین است.

قهوه روزی چند بار مصرف شود

  • سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) 400 میلی گرم (حدود ۴ فنجان قهوه دم کرده) را برای بزرگسالان سالم به عنوان مقدار مطمئنی از کافئین برای مصرف روزانه در نظر می گیرد.
  • آکادمی اطفال آمریکا پیشنهاد می کند که کودکان زیر ۱۲ سال نباید هیچ غذا یا نوشیدنی حاوی کافئین مصرف کنند.
  • برای نوجوانان ۱۲ سال و بالاتر، مصرف کافئین نباید به بیش از ۱۰۰ میلی گرم در روز برسد.

کافئین چه مدت در بدن باقی میماند و دفع میشود

کافئین عمدتاً در کبد تجزیه می شود. بسته به عوامل مختلف می تواند بین ۱.۵ تا ۹.۵ ساعت در خون باقی بماند. سیگار تجزیه کافئین را تسریع می کند، در حالی که بارداری و داروهای ضد بارداری خوراکی می توانند تجزیه کافئین را کاهش دهند. در طول سه ماهه سوم بارداری، کافئین می تواند تا ۱۵ ساعت در بدن باقی بماند.

کدام قهوه چاق کننده است

یک فنجان قهوه ساده “سیاه” یک نوشیدنی بسیار کم کالری است – ۸ اونس فقط حاوی ۲ کالری است! با این حال، افزودن شکر، خامه و شیر می‌تواند به سرعت میزان کالری را افزایش دهد.

یک قاشق غذاخوری خامه حاوی ۵۲ کالری. یک قاشق غذاخوری شکر حاوی ۴۸ کالری است، بنابراین اگر قهوه خود را با خامه و شکر مصرف کنید، بیش از ۱۰۰ کالری اضافی به فنجان روزانه خود اضافه می کنید.

با این حال، کالری واقعی در موکاهای مخصوص، لاته یا نوشیدنی های قهوه سرد مخلوط رخ می دهد. این نوشیدنی ها اغلب در اندازه های بزرگ هستند و می توانند بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ کالری و همچنین مقدار بسیار زیادی قند داشته باشند. بهتر است از این نوشیدنی ها به‌عنوان یک خوراکی یا دسر لذت ببرید و به‌طور منظم از قهوه‌ی ساده و با حداقل شیرینی استفاده کنید.

فروشگاه قهوه آبان

خواص-خاصیت و فواید قهوه برای زنان و مردان

دوست داران قهوه در سراسر جهان که به سراغ نوشیدنی صبحگاهی مورد علاقه خود می روند، احتمالاً به فواید یا خطرات آن برای سلامتی فکر نمی کنند. بسیاری از ما نمی توانیم تصور کنیم که روز را بدون یک فنجان قهوه شروع کنیم. یک دلیل ممکن است این باشد که کافئین را به ما می رساند، یک محرک ملایم برای سیستم عصبی مرکزی که به سرعت سطح هوشیاری و انرژی ما را افزایش می دهد.

در یک پژوهش جامع، ارتباطی بین نوشیدن مقادیر متوسط ​​قهوه و کاهش خطر مرگ زودهنگام یافت شد. کسانی که روزانه ۳ تا ۵ فنجان قهوه می نوشند، ۱۵ درصد کمتر در معرض مرگ زودهنگام به هر دلیلی از جمله بیماری های قلبی عروقی، خودکشی و بیماری پارکینسون بودند. هم قهوه کافئین دار و هم بدون کافئین فوایدی را به همراه داشتند.

خواص قهوه ضد سرطان

اثرات مفید قهوه برای سلامتی با بهبود پاسخ های آنتی اکسیدانی و کاهش التهاب اشاره دارند که هر دو عامل مهم در پیشگیری از سرطان هستند. قهوه میتواند بر نحوه رشد سرطان تأثیر بگذارد، از شروع یک سلول سرطانی تا مرگ آن.

به عنوان مثال، قهوه ممکن است تولید اسیدهای صفراوی را تحریک کرده و هضم را از طریق روده بزرگ تسریع کند، که می تواند میزان مواد سرطان زا را که بافت روده بزرگ در معرض آن قرار می گیرد، کاهش دهد. پلی فنل های مختلف موجود در قهوه از رشد سلول های سرطانی در مطالعات حیوانی جلوگیری می کند.

قهوه همچنین با کاهش سطح استروژن، هورمونی که با انواع مختلفی از سرطان تاثیر دارد، مرتبط است. خود کافئین ممکن است در رشد و گسترش سلول های سرطانی اختلال ایجاد کند. همچنین به نظر می رسد قهوه التهاب را کاهش می دهد که یک عامل خطر برای بسیاری از سرطان ها است.برخی از دانشمندان گفته اند که کافئین قهوه ممکن است در برابر برخی از سرطان های پوست محافظت کند.

خواص و تاثیر قهوه بر مغز

نوشیدن قهوه در طول روز خطر سکته مغزی را کاهش می دهد. قهوه بدون کافئین-دیکف نیز با کاهش خطر سکته مغزی مرتبط است. این در حالی است که؛ سایر نوشیدنی های کافئین دار مانند چای و نوشابه این مزیت را ندارند. این نتایج خاص قهوه نشان می دهد که اجزای موجود در قهوه به غیر از کافئین میتواند بسیار مفید باشد.

خواص قهوه و قلب

شواهد نشان می دهد که نوشیدن قهوه به طور منظم ممکن است خطر بیماری های قلبی و سکته را کاهش دهد. مصرف قهوه با مرگ ناشی از بیماری‌های مزمن مرتبط است، ارتباط بین مصرف قهوه و کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری‌های مزمن از جمله؛ بیماری قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلبی و مرگ و میر ناشی از این شرایط مشهود است.

خواص قهوه بر افزایش هوشیاری و حافظه

تحقیقات دانشگاه جانز هاپکینز نشان می دهد که یک فنجان قهوه بعد از یک جلسه آموزشی ممکن است به تقویت حافظه بلند مدت کمک کند. یک فنجان قهوه ممکن است در توجه هوشیاری، هوشیاری ذهنی، سرعت استدلال و حافظه تاثیرگزار باشد.

خواص قهوه بر ضد التهاب و درد

ترکیبات زیست فعال موجود در قهوه ممکن است با کاهش التهاب و مقاومت به انسولین در ایجاد بیماری دخالت کنند. همچنین کافئین موجود در قهوه میتواند در التهاب رگ های خونی اثر عکس داشته باشد و باعث تسکین درد شود.

در یک پژوهش بر افراد، اثر محافظتی بدون توجه به استعداد ژنتیکی آنها برای متابولیسم سریع یا کندتر کافئین وجود داشت. قهوه فوری و بدون کافئین فواید مشابهی با دیگر آنواع قهوه برای سلامتی نشان دادند.

خاصیت قهوه بر ضد استرس-افسردگی-اضطراب

پلی فنول های طبیعی موجود در قهوه های کافئین دار و بدون کافئین می توانند به عنوان آنتی اکسیدان برای کاهش استرس اکسیداتیو مضر و التهاب سلول ها عمل کنند. کافئین ممکن است بر حالات روانی مانند افزایش هوشیاری و توجه، کاهش اضطراب و بهبود خلق و خوی تأثیر بگذارد. قطع ناگهانی مصرف کافئین می تواند برای چند روز باعث سردرد، خستگی، اضطراب و بدخلقی شود و ممکن است تا یک هفته ادامه داشته باشد.

خواص قهوه در ضد پارکینسون

بیماری پارکینسون عمدتاً به دلیل سطوح پایین دوپامین ایجاد می شود. شواهد ثابتی از مطالعات اپیدمیولوژیک وجود دارد که مصرف قهوه با خطر کمتر ابتلا به پارکینسون مرتبط است. کافئین موجود در قهوه در مطالعات حیوانی و سلولی برای محافظت از سلول‌های مغز که دوپامین تولید می‌کنند، یافت شده است.

خواص قهوه ضد آلزلیمر

تحقیقات نشان داده است که مصرف مادام العمر کافئین ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.افرادی که در بلند مدت قهوه مصرف میکنند در میانسالی با کاهش قابل توجه خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در مراحل بعدی زندگی مواجه هستند.

با اینکه تحقیقات در مورد تأثیر قهوه بر بیماری آلزایمر نتیجه قطعی در بر نداشته؛ به طور کلی نتایج نشان دهنده گرایش به سمت اثر محافظتی کافئین در برابر زوال عقل اواخر عمر و بیماری آلزایمر بود.قهوه ضد آب مروارید چشم

محققان دریافته اند که کافئین موجود در قهوه ممکن است به محافظت از عدسی چشم در برابر آسیب هایی که می تواند منجر به تشکیل آب مروارید شود کمک کند.

خواص قهوه ضد کبد چرب، سرطان کبد و هپاتیتC

مصرف قهوه ممکن است به کاهش خطر سیروز و کاهش سرعت پیشرفت بیماری در عفونت هپاتیت C کمک کند. مطالعات مشاهده ای نشان داده است که قهوه ممکن است مزایای محافظتی برای افراد مبتلا به سرطان کبد داشته باشد.

مصرف قهوه کافئین دار با کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد، فیبروز و سیروز مرتبط است. کافئین ممکن است با مسدود کردن آدنوزین که مسئول تولید کلاژن است که برای ساختن بافت اسکار استفاده می شود، از فیبروز (اسکار) بافت کبد جلوگیری کند.

قهوه فول کافئین

خواص قهوه و سنگ کلیه

طبق مطالعات ارتباطی میان مصرف قهوه کافئین دار و خطر ابتلا به سنگ کلیه را مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.کسانی که کافئین مصرف می‌کردند کمتر در معرض خطر ابتلا به سنگ کلیه بودند.

خواص قهوه و سنگ کیسه صفرا

اقدامات پیشنهادی مختلفی از کافئین یا اجزای موجود در قهوه وجود دارد که ممکن است از تشکیل سنگ کیسه صفرا جلوگیری کند. رایج ترین نوع سنگ کیسه صفرا از کلسترول ساخته شده است. قهوه ممکن است از تبدیل شدن کلسترول به کریستال در کیسه صفرا جلوگیری کند. ممکن است انقباضات کیسه صفرا را تحریک کرده و جریان صفرا را افزایش دهد تا کلسترول جمع نشود.

مطالعات نشان داده است که مصرف قهوه با کاهش خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا مرتبط است. در این رابطه قهوه بدون کافئین به اندازه قهوه کافئین دار ارتباط قوی نشان نمی دهد. بنابراین، این احتمال وجود دارد که کافئین به طور قابل توجهی به این اثر محافظتی کمک کند.

کیسه صفرا اندامی است که برای کمک به تجزیه چربی ها صفرا تولید می کند. مصرف یک رژیم غذایی بسیار پرچرب به صفرای بیشتری نیاز دارد که می تواند کیسه صفرا را تحت فشار قرار دهد و خطر سنگ کیسه صفرا را افزایش دهد. اعتقاد بر این است که کافئین ممکن است به تحریک انقباضات در کیسه صفرا و افزایش ترشح کوله سیستوکینین، هورمونی که هضم چربی ها را سرعت می بخشد، کمک کند.

خواص قهوه ضد آسم

کافئین موجود در قهوه میتواند روی ماهیچه های صاف ریه لوله های برونش تاثیر بگذارد و تنفس را بهبود بخشد.

خواص قهوه ضد دیابت و قند

اگرچه مصرف قهوه می‌تواند قند خون را در کوتاه‌مدت بالا ببرد، ممکن است برای افراد دیابتی خوب نباشد، اما مطالعات نشان داده‌اند که افرادی که قهوه می‌نوشند در مقایسه با افرادی که نمی‌نوشند کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند. پلی فنول ها و مواد معدنی مانند منیزیم موجود در قهوه ممکن است اثربخشی متابولیسم انسولین و گلوکز را در بدن بهبود بخشد.

در واقع، مطالعات همگروهی نشان می دهد که مصرف منظم قهوه با خطر کمتر دیابت نوع ۲ مرتبط است، اگرچه این اثر ممکن است از ترکیبات گیاه قهوه به جای خود کافئین باشد، زیرا قهوه بدون کافئین اثر محافظتی مشابهی را نشان می دهد. مطالعات مشاهده‌ای دیگر نشان می‌دهد که کافئین ممکن است از عملکرد سلول‌های بتا در پانکراس که مسئول ترشح انسولین هستند، محافظت و حفظ کند.

خواص قهوه چربی سوز برای لاغری

کافئین اغلب به مکمل های کاهش وزن اضافه می شود تا به «سوزاندن کالری» کمک کند. هیچ مدرکی مبنی بر اینکه کافئین باعث کاهش وزن قابل توجهی می شود وجود ندارد. اگر فرد از محدود کردن کالری دریافتی احساس خستگی می کند، ممکن است به افزایش انرژی کمک کند و ممکن است به طور موقت اشتها را کاهش دهد.

کافئین قهوه سیستم عصبی سمپاتیک را تحریک می‌کند که در سرکوب گرسنگی، افزایش سیری و افزایش تجزیه سلول‌های چربی برای مصرف انرژی نقش دارد.

خاصیت قهوه قبل از تمرین بدنسازی و ورزش

قهوه می تواند عملکرد بدنی را در طول تمرینات استقامتی بهبود بخشد. آژانس ایمنی غذای اروپا میگوید که کافئین می تواند عملکرد استقامتی، ظرفیت استقامتی و کاهش فعالیت درک شده را افزایش دهد.

عوارض قهوه- قهوه چه ضرری دارد

چه کسانی نباید قهوه بخورند

عوارض قهوه ناشتا صبح

کافئین قادر به ورود مستقیم به مغز است. غذا یا اجزای غذا، مانند فیبرها، در روده می توانند سرعت جذب کافئین در خون را کند کنند. بنابراین، نوشیدن قهوه صبحگاهی با معده خالی ممکن است نسبت به زمانی که آن را هنگام خوردن صبحانه می‌نوشید، انرژی سریع‌تری به شما بدهد ولی میتواند آسیب رسان هم باشد و باعث ایجاد مشکلات گوارشی و… شود.

عوارض و ارتباط قهوه با فشار خون و ضربان قلب

قهوه قلب را تحریک می کند، جریان خون را افزایش می دهد و فشار خون را به طور موقت بالا میبرد، به ویژه در افرادی که معمولاً کافئین مصرف نمی کنند.

عوارض قهوه برای زنان باردار

کافئین می تواند از جفت عبور کند و مادر و جنین هر دو به آرامی کافئین را متابولیزه می کنند. مصرف زیاد کافئین توسط مادر می تواند منجر به افزایش طولانی مدت کافئین خون در جنین شود. کاهش جریان خون و سطح اکسیژن ممکن است منجر به افزایش خطر سقط جنین و وزن کم هنگام تولد شود.

کافئین ممکن است تأثیر منفی بر بارداری، باروری، کنترل گلوکز و سایر جنبه های سلامتی داشته باشد.

مطالعات نشان داده اند که بیش از ۳۰۰ میلی گرم کافئین در روز، یا مقداری معادل حدود سه فنجان قهوه، می تواند منجر به موارد زیر شود

  • از دست دادن بارداری
  • تاخیر در رشد جنین
  • ریتم غیر طبیعی قلب جنین

طبق گفته مؤسسه ملی بهداشت آمریکا، هفته های قبل از بارداری نیز به حساب می آیند. تحقیقات نشان می دهد که اگر هر دو والدین در هفته های قبل از بارداری بیش از دو نوشیدنی کافئین دار در روز مصرف کنند، احتمال از دست دادن بارداری زیاد است.

عوارض و تاثیر قهوه در باروری زنان

برخی تحقیقات نشان می‌دهند که کافئین ممکن است فعالیت ماهیچه‌های منبع مطمئن را در لوله‌های فالوپ که تخمک‌ها را از تخمدان‌ها به رحم حمل می‌کنند، کاهش دهد. به این معنی میباشد که کافئین شانس باردار شدن زنان را کاهش می دهد.

عوارض و قهوه برای زنان که نوزاد شیر میدهند

کافئین به مقدار کم وارد شیر مادر می شود و ممکن است نوزاد پریشان و دچار مشکل خواب شود.

عوارض و تاثیر قهوه در دوران یائسگی زنان

مطالعه‌ای که در یک مجله تخصصی یائسگی منتشر شد نشان داد زنانی که در دوران یائسگی کافئین مصرف می‌کنند بیشتر در معرض گرگرفتگی و تعریق شبانه هستند.

عوارض و تاثیر قهوه در نقرس

مصرف زیاد نوشیدنی های دارای کافئین مانند قهوه؛ ممکن است باعث حمله نقرس در افراد مبتلا به این بیماری شود و فرد دچار حملات نقرسی شود.

عوارض قهوه در اختلال خواب

کافئین می تواند اثرات هورمون آدنوزین را که مسئول خواب عمیق است، مسدود کند. کافئین به گیرنده‌های آدنوزین در مغز متصل می‌شود که نه تنها سطح آدنوزین را کاهش می‌دهد، بلکه باعث افزایش یا کاهش سایر هورمون‌هایی می‌شود که بر خواب تأثیر می‌گذارند، از جمله دوپامین، سروتونین، نوراپی نفرین و گابا. سطح ملاتونین، هورمون دیگری که خواب را تقویت می کند، می تواند در حضور کافئین کاهش یابد زیرا هر دو در کبد متابولیزه می شوند.

مصرف کافئین در اواخر روز نزدیک به زمان خواب می تواند کیفیت خواب خوب را مختل کند. کسانی که مشکل خواب دارند میبایست مصرف کافئین را در اواخر روز و قبل از خواب به حداقل برسانند.

عوارض قهوه و اضطراب و افسردگی

در افراد حساس، کافئین می تواند اضطراب را با دوزهای ۴۰۰ میلی گرم یا بیشتر در روز (حدود ۴ فنجان قهوه دم کرده) افزایش دهد. مقادیر زیاد کافئین ممکن است باعث عصبی شدن و تسریع ضربان قلب شود، علائمی که در هنگام حمله اضطراب نیز احساس می شود.

عوارض قهوه در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲

سطح گلوکز خون پس از مصرف کافئین افزایش می یابد. شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه کافئین ممکن است عملکرد انسولین را مختل کند و منجر به افزایش اندک اما قابل تشخیص در سطح قند خون، به ویژه بعد از غذا شود.

عوارض مصرف زیاد قهوه و محصولات کافئین دار

مصرف زیاد کافئین ممکن است برای سلامتی مفید نباشد. علاوه بر این، روند اخیر افزودن کافئین به نوشیدنی ها و تنقلاتی که به طور طبیعی حاوی آن نیستند، نگرانی های جدیدی را ایجاد کرده است.

قهوه را با چه چیزهایی نباید خورد

تداخل داروئی قهوه

کافئین موجود در قهوه می تواند با دارو و مکمل های مختلف تداخل داشته باشد. ممکن است باعث شود بدن شما دارو را خیلی سریع تجزیه کند و اثربخشی خود را از دست بدهد. اگر همراه با سایر داروهای محرک مصرف شود، می تواند باعث ضربان قلب سریع و فشار خون بالا شود.

گاهی اوقات یک دارو  متابولیسم کافئین را در بدن کاهش می دهد، که ممکن است خطر عصبانیت و تحریک پذیری را افزایش دهد، به خصوص اگر فرد تمایل به نوشیدن چندین نوشیدنی کافئین دار در طول روز داشته باشد. اگر روزانه نوشیدنی های کافئین دار می نوشید، با پزشک خود در مورد تداخلات احتمالی هنگام شروع یک داروی جدید صحبت کنید.

قهوه و مشروبات الکلی

کافئین موجود در قهوه و نوشیدنی های انرژی زا بعید است که برای افراد سالم، به تنهایی خطر آفرین باشند اما مصرف کافئین به همراه هر گونه نوشیدنی های الکلی میتواند خطر آفرین باشد و از مصرف آن باید به طور جد پرهیز کرد.

قهوه آبان

منابع(references)

University of Oxford

Harvard school of public health

Harvard school of public health

Medical news today

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *